Duurzaam

Australian richt zich op de consument met smaak, die weet wat hij wil en bewust kiest voor producten van hoge kwaliteit. Bij de ontwikkeling van de premium producten staat voorop dat alle producten van het Nederlandse merk vervaardigd worden zonder kunstmatige toevoegingen.

Naast het ontwikkelen van producten met natuurlijke ingredienten staan biologisch gecertificeerd en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Zo zijn de chocolade producten gemaakt van UTZ gecertificeerde chocolade en zelfs een deel van het assortiment is Biologisch.

Voor de koffie geldt het biologische keurmerk als minimale vereiste. Het merendeel van de koffie heeft zelfs een dubbele certificerering, zowel biologisch als UTZ,  Fairtrade of Rainforest Alliance. 


Samenwerkingen

Australian steunt op geheel eigen wijze Nederlandse goede doelen en/of richt haar aandacht op maatschappelijke belangen om deze doelgroepen extra energie te geven en meer draagvlak en bewustwording te creeren binnen onze maatschappij.

SOS Kinderdorpen

Het eten van chocolade geeft een gelukkig gevoel. Maar wat als je geluk kunt delen met iemand die dit hard nodig heeft? Met die gedachte is Australian een samenwerking gestart met SOS Kinderdorpen. Met de aankoop van een chocoladereep, genaamd Snapper, wordt er namens de consument een bijdrage geleverd aan SOS Kinderdorpen en wordt een kwetsbaar kind geholpen aan een liefdevolle familie en een gelukkige toekomst. Chocolade met een extra portie geluk.

SOS Kinderdorpen zet zich al 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilig thuis. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Kijk voor meer informatie op
www.soskinderdorpen.nl

Rainforest projects (RFP)

Australian helpt de Orang-utans. Wist je dat er in het tropisch regenwoud iedere 2 seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld wordt gekapt? Dit brengt grote gevolgen met zich mee, zowel voor de flora en fauna, als voor de bewoners van de regenwouden. Met de aankoop van Australian Slow Roasted & Organic coffee beans kom je in actie! Per verkocht item, doen wij een donatie aan Rainforest Projects ten behoeve van het Orangutan Information Centre (OIC). Het OIC zet zich in voor het behoud van de laatste ernstig bedreigde Sumatraanse orang-utans (Pongo abelii) en hun bosrijke omgeving, weten zij als geen ander hoe ze de Sumatraanse flora en fauna kunnen redden. Dankzij jou, de donaties en de lokale bevolking heeft Rainforest Projects al meer dan 1,5 miljoen bomen geplant en 132 orang utans gered en de teller blijft oplopen!

Meer informatie over RFP