Duurzaam


Australian richt zich op de consument met smaak, die weet wat hij wil en bewust kiest voor producten van hoge kwaliteit. Bij de ontwikkeling van de premium producten staat voorop dat alle producten van het Nederlandse merk vervaardigd worden zonder kunstmatige toevoegingen.

Naast het ontwikkelen van producten met natuurlijke ingredienten staan biologisch gecertificeerd en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Zo zijn de chocolade producten gemaakt van UTZ gecertificeerde chocolade en zelfs een deel van het assortiment is Biologisch.

Voor de koffie geldt het biologische keurmerk als minimale vereiste. Het merendeel van de koffie heeft zelfs een dubbele certificerering, zowel biologisch als UTZ,  Fairtrade of Rainforest Alliance. 

Goede doelen

Australian steunt op geheel eigen wijze Nederlandse goede doelen en/of richt haar aandacht op maatschappelijke belangen om deze doelgroepen extra energie te geven en meer draagvlak en bewustwording te creeren binnen onze maatschappij.

Rainforest projects (RFP)

Australian helpt de Orang-utans. Wist je dat er in het tropisch regenwoud iedere 2 seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld wordt gekapt? Dit brengt grote gevolgen met zich mee, zowel voor de flora en fauna, als voor de bewoners van de regenwouden. Met de aankoop van Australian Slow Roasted & Organic coffee beans kom je in actie! Per verkocht item, doen wij een donatie aan Rainforest Projects ten behoeve van het Orangutan Information Centre (OIC). Het OIC zet zich in voor het behoud van de laatste ernstig bedreigde Sumatraanse orang-utans (Pongo abelii) en hun bosrijke omgeving, weten zij als geen ander hoe ze de Sumatraanse flora en fauna kunnen redden. Dankzij jou, de donaties en de lokale bevolking heeft Rainforest Projects al meer dan 1,5 miljoen bomen geplant en 132 orang utans gered en de teller blijft oplopen!

Meer informatie over RFP